GYIK / TIPPEK

Hogyan rendeljek?

Depositphotos_13185662_original

Ügyfeleinket széles termékkínálattal várjuk a Go Printnél: legyen szó pici vagy egészen nagy bélyegzőről; a hagyományos fanyelestől a modern műanyag- vagy fémvázas bélyegzőkig; dátumbélyegzőktől a számbélyegzőkön át a sorszámozó bélyegzőkig mindent megtalál; és szárazbélyegzőt (dombornyomó) is beszerezhet nálunk. Termékeink a magas színvonalat és minőséget képviselik.

Hogy rendeljek bélyegzőt online?

Ha online szeretné megrendelni bélyegzőjét, látogasson el webáruházunkba, ahol kényelmesen nézelődhet, válogathat a két nagy európai gyártó, a Colop és a Trodat bélyegző-kínálatából, hiszen a regisztráció nem jár vásárlási kötelezettséggel, de ha megtalálta az igényeinek megfelelő bélyegzőt, néhány klikkeléssel egyszerűen megrendelheti.

Üzleteinkben akár egy-két óra leforgása alatt a kezében tarthatja elkészített bélyegzőjét. Budapesten a nagyobb bevásárlóközpontokban megtalál bennünket! Ha nincs lehetősége vagy nem szeretné személyesen átvenni a bélyegzőt, a szállítást postai úton vagy GLS futárral kérheti.

Gyorsrendelés

Mindössze néhány egyszerű lépésben megrendelheti bélyegzőjét a http://www.belyegzo1.hu/belyegzorendelo/ oldalon! A leadott rendelésről munkatársaink e-mailt küldenek Önnek, melyben visszaigazolják megrendelését és mintát küldenek, így csak a jóváhagyást követően készül el a bélyegző, melyet akár személyesen is átvehet Budapesten, bármelyik Ön által kiválasztott üzletünkben.

A megrendelt bélyegzőt 24 órán belül elkészítjük. Ha Ön előbb szeretne hozzájutni, egyeztessen munkaidőben (8:00-17:00) telefonon (+36 1  3712880) munkatársainkkal, így akár egy-két órán belül is átveheti bélyegzőjét a  Go print üzleteiben.

Amennyiben a bélyegzője kiválasztása kapcsán segítségre van szüksége, a Termékeink menüpont alatt tájékozódhat, de munkatársaink is örömmel segítenek az üzleteinkben. Forduljon hozzánk bizalommal!

Milyen célra milyen bélyegzőt?

GR_4912_bl_re_wh_P4

Céges adatokat általában sok helyen, sok iraton, dokumentumon kell feltüntetni. Legtöbb esetben a bélyegző használata bizonyul a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldásnak.

A bélyegző lenyomatának a formáját a megrendelő határozza meg. A cég arculatától függően lehet kör, négyzet, téglalap, ovális, de akár háromszög alakú is, sőt többszínű bélyegzőt is készítünk.

A kirakós bélyegzőket a szórólapokat készítőknek ajánljuk, akik a bélyegző lenyomatának egyetlen sorát, a például a szórólapon feltüntetett akció időintervallumának adatait gyakran módosítják.

Az önfestékező bélyegzők térhódítása mellett mai napig jelen van a bélyegzőpiacon a hagyományos, fanyeles bélyegző.  A fanyeles bélyegzők előnyei között talán első helyen a méretekben megjelenő nagy választék szerepel.

Bélyegzője megrendelésekor fontos adat a lenyomat színe.  Legtöbben a fekete színt választják, azonban lehetőség van más színek választására is. A bélyegző lenyomatának színét befolyásolhatja a cég arculata. Választható színek: piros, kék, zöld, lila. Azonban speciális felhasználási területen, speciális bélyegzőpárnákkal lehetőség van más színek használatára is.

Ha feketétől eltérő színű bélyegzőlenyomatot használ, könnyebb megkülönböztetni az eredetitől a fekete-fehér fénymásolatot.

Aláírásbélyegzőknél érdemes kék vagy lila színt használni.

Milyen bélyegzőre mit írassak?

125605_PrinterNeu_oval.indd

A bélyegző szöveglemezének adattartalmát befolyásolja, hogy milyen célra kívánják használni az adott bélyegzőt.

Amennyiben postázáshoz, úgy elegendő a cég neve, címe, azonban más felhasználásakor legtöbb esetben indokolt a cég egyéb adatainak feltüntetése is, például bankszámlaszám, cégjegyzékszám, adószám, közösségi adószám.

Általánosan elmondható, hogy

Társas vállalkozások bélyegzője a következő adatokat tartalmazza:

- a cég nevét (ez lehet akár a cég rövidített neve is, ahogy az a cégkivonaton szerepel)
- a címét (ez lehet a bejegyzett székhely vagy telephely is)
- az adószámát

Egyéni vállalkozók esetén:
- a vállalkozó nevét
- címét
- adószámát
- az egyéni vállalkozó gazdasági tevékenysége során az “egyéni vállalkozó” megjelölést (vagy annak e.v.rövidítését) és nyilvántartási számát

Ezeken kívül érdemes lehet még feltüntetni:

- a cégjegyzékszámot
- a bankszámlaszámot – átutalásos számlák esetére
- az elérhetőségeket (weboldal címe, e-mail cím, telefonszám, stb.)

Mekkora bélyegzőre van szükség?

GR_P2_Ecodater_V2

Ha nevet, címet szeretne feltüntetni a bélyegzőn, irodai használathoz a kisméretű automata önfestékező bélyegzőket ajánljuk, azonban ha sokat utazik, kényelmesebb a zsebbélyegző használata, vagy a bélyegzős toll.

Ha a név és cím mellett az adószámot és/vagy bankszámlaszámot is szeretné feltüntetni a bélyegzőn, akkor ajánlatos közepes méretű automata önfestékező bélyegzőt rendelni, és ha sokat utazik és vinni szeretné a bélyegzőjét, akkor a zsebbélyegzők használata továbbra is ideális lehet, hiszen kompakt mérete ellenére az összes adat elfér rajta.

Ha nagy igénybevételnek tenné ki a bélyegzőjét, akkor fémvázas bélyegző választása indokolt.

Ha cége arculata vagy munkája azt kívánja meg, hogy a bélyegző lenyomata leginkább csak eredetiben érvényesüljön, akkor a szárazbélyegzők, azaz a dombornyomók megrendelését javasoljuk. Dombornyomóknál is választhat asztali vagy kézi bélyegzőt illetve a kettő ötvözetét.

Szöveglemez készítése

GYIK

A bélyegzők lenyomatát adó részt nevezhetjük gumilapnak, szöveglemeznek, nyomólapnak, esetleg bélyegzőlapnak. A bélyegzőnek ez a része tartalmazza az adatokat, azt, hogy mi lesz a lenyomat. (szöveg, logó, stb…)

Kezdetekben a betűket kézzel faragták, vésték, ma már ez többnyire lézeres gravírozással történik.

A bélyegzőkészítés nem túl távoli múltjában még fém kliséket használtak szöveglemez készítésekor.

A bélyegzők szöveglemezeinek készítésében elterjedté vált a folyékony fotópolimeres eljárás, ezt követte a lézeres gravírozás.

A fotópolimerrel vagy a lézeres gravírozással készült  bélyegzőgumik között  általános használat szempontjából nincs lényeges különbség.

Amennyiben speciális festéket szeretne használni, fontos tudni, hogy:

  • a gyorsan száradó (alkohol bázisú) festék csak lézeres eljárással készített bélyegzőgumihoz alkalmas
  • UV festéket azonban lehet használni lézeres és polimeres eljárással készített szöveglemezhez is.